U organizaciji i po dogovoru sa službenog foruma motori.hr mnogi članovi istoimenoga iz svih krajeva Hrvatske odlučili su organizirati posjet jednoj od najfascinantnijih vojnih građevina u Europi, radi se o vojnom kompleksu Željava na samoj granici između Bosne i Hercegovine i Hrvatske između Plitvica sa jedne strane i Bihaća sa druge strane granice. Okupljanje je bilo dogovoreno za 11:00h ispred motela Borje, gdje se na oduševljenje mnogih okupilo 40-ak motora. Iz Društva je put Bihaća krenulo nas četvorica sa još ponekim prijateljima koji su nam se usput priključili.

 

            Nedugo nakon okupljanja na spomenutom mjestu i velikog upoznavanja svakoga sa svakim, trebalo je obavijestiti graničnu policiju sa obije strane da će se skupina od 40-ak ljudi kretati pograničnim područjem u razgledavanju tunela i samog kompleksa kako ne bi došlo do neugodnih situacija i kršenja pograničnih zakona obiju država. Nakon stanke za kavu okupljeno mnoštvo bilo je spremno spustiti se do aerodroma ukopanog u planinu pod kodnim nazivom Željava. Dolazak na jednu od četiriju pista značilo je postrojavanje motocikala i početak foto sessiona i poziranja na opće veselje svih.

 

 

            Sam kompleks je sagrađen u 60-tim godinama prošlog stoljeća, gradilo ga je u najvećoj tajnosti 250 pomno izabranih radnika nekoliko godina, a izgradnja je koštala nevjerovatnih 7 milijardi dolara, što su za ondašnje ali i današnje prilike ogoromne količine investicijskog novca. Današnji ekvivalent ondašnjoj sumi bio bih nekih 30 milijardi dolara. E a što se za taj novac dobilo. Dobilo se tajni vojni kompleks po uzoru na Skandinavsku obrambenu tehnologiju samo u ovom slučaju uvećan za nekoliko puta. Prostire se duž cijele doline podno Plješevice, ukopani aerodrom u planini sa 4 uzlazno-sletne piste koje su sve međusobno povezane, od koji 3 uzlijeću u pravcu Hrvatske a 1 u pravcu Bosne i Hercegovine. U samoj utrobi planine postoje tuneli sa preko 10km dužine u koje su se nekada mogli smjestiti vojni avioni marke MIG i to njih 120, sa svom pratećom tehnologijom i infrastrukturom. Širina tunela je tolika da dva aviona mogu stati jedan kraj drugoga.

 

            Prvotni plan je bio da se ovdje napravi puno manji kompleks za samo 20-ak aviona ali nakon početka radova projekt se u potpunosti izmjenio ta je sagrađena utvrda koja izdržava direktan pogodat atomske bombe u jačini od 120 kilotona. Smještajni kapacitet jest preko 1000 vojnika, nekoliko skladišta raketa i popratnog oružja te municije, hangari za dekontaminaciju aviona, vlastiti vodovod i napajanje električnom energijom, vlastite ambulante i spavaonice, uredi, bazeni za gorivo i kerozin, protupožarni sustavi, kompletan nadzorni radarski sustav na vrhu same planine do kojeg se dolazilo pomoću dizala iz utrobe kompleksa itd, itd. Potpuni mali grad koji je mogao mjesec dana živjeti odjsečen od ostatka svijeta u svojem punom kapacitetu.

 

            Sama ideja i razlog izgradnje jest bila bojazan od nuklearnog napada na bivšu SFRJ gdje bi se nakon završetka takvog čina iz Željave na potencijalnog neprijatelja uputila posljednja vojna divizija aviona sa 10 eskadrila letjelica. Same piste su dovoljno dugačke i široke da na njima mogu sletjeti današnji najveći i najzahtjevniji putnički avioni poput Airbusa ili Boeing-a. Uz kompleks smješten u utrobi planine na samoj površini su postojali nebrojeni objekti također za razne vojne namjene od skladišta do raznih servisnih radiona. Prije početka izvođenja radova na samom mjestu vojne baze nalazilo se selo sa mještanima, međutim zbog potreba vojske seljaci su iseljeni sa toga prostora a selo djelomično srušeno a djelomično seoski objekti su postali dio za vojne namjene.

 

            Početkom devedesetih za vrijeme domovinskog rata cijeli kompleks vojnog postrojenja Željava sa 56 tona exploziva od strane JNA u potpunosti je uništen. Danas ga je moguće obići uz najavu graničnoj policiji i uz veliku pažnju prilikom razgledavanja tunela pošto su u vrlo derutnom stanju u potpunosti zamračeni do te mjere da obična ručna lampa ili malo poveći reflektor zapravo nimalo ne pomažu u samom obilasku i osvjetljavanju prostora.

 

            Ogromna betonska hidraulična vrata imala su mogućnost otvaranja kako mehanički tako i manualno. Cijeli je tunel sagrađen od debele čelične armature, a težina samih pomičnih vratiju predviđa se na desetke tona. Kompleks koliko djeluje fascinantno toliko djeluje i zastrašujuće sama pomisao na vojnu snagu koju je skrivao u sebi.

 

            Nepregledne livade oko samih pista još su uvijek opasna minska polja tako da je kretanje omogućeno isključivo samo po samim pistama, a rupe koje se kriju duž podova tunela za posjetitelje predstavljaju veliku opasnost od pada kao i ogromni betonski blokovi koji vise sa stropova držeći se za čeličnu armaturu kompleksa. Ljudskoj ideji o gradnji nikada nema kraja, tako da je moguće i jedan ovakav aerodrom skriti u utrobu planine da postane sasvim nevidljiv, međutim kako ga je ljudska ludost i sagradila na kraju krajeva tako ga je ljudska ludost i srušila do derutnog stanja.

About-Us :: Members :: Information :: Gallery :: Member Gallery :: Guest Book :: Contact :: Forum :: Web Mail