Nakon posjeta Vukovaru i donacije dijela opreme tamošnjoj osnovnoj školi djeci sa posebnim potrebama, Društvo nastavalja svoj humanitarni projekt posjetom SOS dječjem selu Ladimirevci pokraj Valpova. Cesta nas je vodila od Vinkovaca preko Osijeka ka Ladimirevcima gdje smo uz malo zakašnjenje i pristigli djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi sa poklonima u rukama.

 

            Kako su naša prijevozna sredstva motocikli djecu je bilo teško odbiti da ih se svakog pojedinačno ne provoza barem na trenutak ili dva po samome selu, međutim djeca su to i zaslužila pobjedom i rezultatom 2-1 u nogometnoj utakmici protiv Moto Društva "Young-4ever". Dogovoreno se mora ispoštivati pa su se krugovi na motorima po selu mogli početi odvijati.

 

            Nakon razgovora sa samim ravanteljem sela, te ostalim osobljem, nakon okrijepe kolačima Društvo u popodnevnim satima subote nastavlja svoj put preko nepreglednih ravnica Podravine i gradova Donjeg Miholjca, Slatine do Koprivnice i najzad do posljednjeg odredišta putovanja na sjeveru Hrvatske, grada baroka, Varaždina. Na samome ulazu u Varaždin sasvim neočekivano i slučajno nailazimo na motosusret MK "Monsters" – a kojemu se naravno neizmjerno veselimo i priključujemo kao gosti.

 

            Malo smo prozujali po samom mjestu održavanja susreta te bili umornom primorani pronaći večerašnje konačište. Spavanje smo organizirali u samom centru Varaždina kojeg smo nakon raspremanja i šetnjom obišli. Varaždin je grad smješten na samome sjeveru Hrvatske u Varaždinskoj županiji čije je i sjedište. Sam grad je pod utjecajem prošlosti prepun bogate kulturne i povijesne baštine, a drugo ime za ovaj prelijepi gradić je Barokni grad na kojeg je upravo utjecaj baroka imao veliki značaj. Stara jezgra grada je prelijepa, prošarana uličicama šetnica i širokih trgova iz kojeg se podižu zvonici malenih crkvica.

 

            Palače i starogradske kuće nastale su najvećim dijelom u 16. st. Plemstvo preuređuje kupljene kuće, gradi brojne plemićke kurije i raskošne palače, ponajviše u reprezentativnom baroknom, te rokoko i klasicističkom stilu. Ugodna sjena drveća unosi sklad u sliku poznate gradske jezgre. Tvrd kamen visokih zidova kao da štiti prolazno zelenilo i cvjetne gredice na varaždinskim ulicama i trgovima. Za svakog posjetitelja grada Varaždina utvrda Stari grad nezaobilazno je mjesto.

 

            Nakon večernje šetnje starogradskom jezgrom Društvo se vraća na još koje piće u kamp samog motosusreta, te nedugo nakon toga vraća u pansion na počinak kako bi se odmorili za sutrašnji povratak kući koji nas preko Međimurja i Zagorja vodi ka Samoboru, pa preko Žumberačke Gore dalje ka Karlovcu i našoj Rijeci. Unatoč bojazni od možebitnog pljuska u povratku, vrijeme nas ni ovoga puta nije iznevjerilo već nas počastilo suncem koje nas je pratilo prema našim domovima. Nakon prolaska kroz Krapinu spustili smo se i zastali u Samoboru na čuvenim kremšnitama, ali mora se priznati da su nas sve samo ne oduševile.

 

            Poslije Samobora i ne baš najboljih kremšnita koje smo probali cesta i naše želje nas vode preko Žumberačke Gore i njenih 40-ak kilometara nezahvalnih cestica. Da smo znali što nas čeka na cestama u tom parku prirode vjerovatno bi ga zaobišli u najvećem mogućem krugu ali eto i tu pustolovinu koja nas je iscrpila blizu dva sata smo pregrmjeli i nastavili dalje put prema Primorju.

 

            Most u Ozlju nas je oduševio svojim pejzažem koji se prostire sa njega, hajde barem smo tako djelomično nadoknadili onu zaista tešku dionicu puta koja je ostala toga trenutka za nama. Karlovac je bio u tom trenutku nadomak ruke, a samim time i pregršt zavoja Gorskoga Kotara kojih smo se i te kako zaželjeli nakon nepreglednih ravni zlatne nam Slavonije. Rijeka nas je dočekala u predvečernjim satima, a pogled na Kvarnerski zaljev u suton sa Gornjeg Jelenja je nešto što nam je izmamilo još jednom osmijeh na naša lica.

About-Us :: Members :: Information :: Gallery :: Member Gallery :: Guest Book :: Contact :: Forum :: Web Mail